Avtor: Župnija Limbuš Objavljeno: 7. 04. 2020

Velikonočno voščilo

 

Spoštovani župljani, drage sestre in bratje ki se srečujemo ob oltarju sv. Jakoba v Limbušu, ter vsi dobri ljudje.

 

Obhajamo velikonočne praznike,  ki vsako leto poživijo vero, nas duhovno prenovijo in nas zberejo kot občestvo bratov in sester. Velika noč – zmaga ljubezni Jezusa Kristusa nad grehom in smrtjo – je naš največji praznik in edino zagotovilo, da je tudi naše življenje namenjeno nečemu veliko večjemu, kot ga sedaj doživljamo. Letos obhajamo praznike v obliki, kot je ne pomnimo. Epidemija smrtonosnega virusa nas je ustavila, spomnila na našo krhkost ter soodvisnost drug od drugega. Na družbeni ravni nas je prizemljila, nas spomnila na nesmisel krute tekmovalnosti in sebičnosti. Vrača nas nazaj k duhovnemu temelju življenja. Kako težko si to danes priznamo. Vsi smo na istem čolnu, kot je dejal papež Frančišek. Upam, da imate ob sebi najbližje, s katerimi lažje prenašate napore vsakdanjika in bodo tudi prazniki ostali lepi. Naj virus prebudi tudi širjenje dobrote, spoštovanja, prijaznosti in medsebojne pomoči.

Zaradi zapletenih razmer se ne moremo fizično srečati ob oltarju, ne moremo javno izraziti svoje vere in praznovati drug z drugim. A vseeno praznujmo, povezani v Svetem  Duhu in preko komunikacijskih sredstev ter s svojimi najbližjimi. Ob urah prenosov preko RTV SLO in Radia Ognjišča,  bom ob istem času zasebno obhajal mašo in obrede za blagoslov župnije. Dogajanje v naši župniji pa lahko tudi spremljate na naši spletni strani:  zupnija-limbus.rkc.si

 

Dragi župljani;  » Da bi v veri doživeli bližino vstalega Gospoda sredi med nami, kajti On je upanje za vsakega od nas!« Če bomo to doživeli, bo velika noč kljub izrednim razmeram lahko lepa in doživeta.

Vsem,  iz srca želim telesnega zdravja in srčne tolažbe velikonočnega upanja.


 

Na cvetno soboto, 4.4.2020

Vaš župnik: Andrej Firbas