Avtor: Župnija Limbuš Objavljeno: 21. 11. 2020

Teden Karitas

Letošnji teden Karitas bo potekal od ponedeljka 23. 11. 2020 do nedelje, 29. 11. 2020, ko bomo obhajali tudi nedeljo Karitas. Letos bo teden Karitas zaradi epidemije nekoliko drugačen, a nas kljub temu spodbuja k solidarnsti in pomoči sočloveku. Ob tem se moremo zavedati, da je solidarnost v času epidemije, ki gotovo vpliva na življenje prav vsakega izmed nas, potrebna še toliko bolj - pa naj bo to samo lepa, prijazna in topla beseda ali pa materialna in finančna pomoč.

Geslo letošnjega tedna Karitas je "Slišim te". O pomenu poslušanja v času epidemije je nadškof msgr. Alojzij Cvik zapisal takole: »Vedno bolj se kaže, da ljudje v tem času negotovosti, strahu in nenehne grožnje potrebujejo psihosocialno pomoč. Z drugo besedo: iščejo nekoga, ki jih bo slišal in komur bodo lahko zaupali svoje težave. Malo je potrebno za povrnitev upanja: človeka je treba opaziti, ga sprejeti, mu prisluhniti, samo tako se bo počutil sprejetega, razumljenega in spoštovanega...«.

Kot vsa prejšnja leta, bo nekakšen vrhunec tedna Karitas že 30. dobrodelni koncert "Klic dobrote", ki bo v sredo 25. 11. 2020 ob 20.00 uri. Možno ga bo spremljati na I. programu RTV Slovenije, Radia Slovenije in Radia Ognjišče.

Vabljeni tudi k spremljanju neposrednega prenosa svete maše za sodelavce Karitas iz mariborske stolnice preko I. programa RTV Slovenije v nedeljo, 29. 11. 2020 ob 10.00 uri.

Ob tednu Karitas je Slovenska karitas pripravila še naslednja obvestila in gradiva:
Pismo župnijam

Plakat Klic dobrote
Brošura Tedna Karitas – Slišim te
Posebna izdaja Žarka dobrote ob 30 letnici Karitas

 

Vabljeni k solidarnosti!