Medgeneracijsko srečanje in obisk g. nadškofa, 16. 10. 2022

V nedeljo, 16. 10. 2022, smo imeli v župniji že tradicionalno medgeneracijsko srečanje ob začetku veroučnega leta. Letos je bilo še posebej slovesno, saj je bil v naši sredi mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl.

Zjutraj je g. nadškof opravil vizitacijo v župnijski pisarni ter se srečal s predstavniki laiških skupin in Župnijskim pastoralnim svetom. Ob 10. uri smo skupaj obhajali sveto mašo, pri kateri so s petjem sodelovali veroučenci. V pridigi nas je g. nadškof spodbudil k molitvi ter osebnemu odnosu z Bogom. "Vsak dan si vzemite vsaj 10 minut za molitev in dovolite, da teh 10 minut spremeni vaše življenje," so bile besede, ki so se vtisnile v srce tako najmlajšim, kot tudi starejšim. Ob koncu smo se zahvalili tudi domačemu g. župniku Andreju Firbasu, ki letos obhaja 30 let župnikovanja v Limbušu. Po sveti maši je sledilo še druženje na župnijskem vrtu ob kostanjih in domačih dobrotah ter srečelov v organizaciji Župnijske karitas.

Hvala Vsemogočnemu Bogu za tako lepo preživet nedeljski dopoldan, hvala g. nadškofu Alojziju Cviklu, da si je vzel čas in bil med nami, hvala domačemu župniku g. Andreju Firbasu za organizacijo srečanja, hvala vsem župnijskim sodelavcem in drugim, ki ste pomagali pri pripravi in aktivno sodelovali. Resnično smo lahko začutili, da smo ena velika župnijska družina.